XXII Capítol General
Institut de Religioses de Sant Josep de Girona

Coneix les Germanes Capitulars (XX)

18/06/2022 | En primera persona | 0 comments

País d’origen

Rwanda

Comunitat on resideixes

Comunitat Casa General, Madrid – España

Anys de professió

26

És la primera vegada que participes en un Capítol General, o ja ho havies fet amb anterioritat?
Explica’ns la teva experiència

No. És la segona vegada. La primera vegada que hi vaig participar no tenia gaire coneixement del que era el Capítol. Estava molt tranquil·la, ja que, em sentia poc implicada per la falta d’experiència i també per l’idioma, però tenia ganes d’aprendre i de comprendre.
Com a experiència constato que és un moment fort, exigent i de lliurament per a la vida de l’ Institut. És un moment on, les germanes capitulars, acompanyades de la pregària de totes les germanes de l’Institut, s’abandonen a les mans de Déu, invocant el seu Esperit perquè es realitzi la seva voluntat. Això ho dic perquè ho he experimentat.

Com et sents i quines són les teves expectatives respecte al XXII Capítol General?

Comparant amb la primera vegada, ara em sento més responsable de la bona marxa del Capítol. Però això no treu que “tremoli” en pensar en el que comporta, aquesta responsabilitat.
Les meves expectatives:
1r. Deixar que l’ Esperit de Déu porti la barca de la celebració del XXII Capítol General.
2n. Que les germanes capitulars siguem capaces d’Identificar l’ actualitat carismàtica en pluralitat i determinar les línies d’ acció pel compliment de l’ objectiu del XXII Capítol General.
3r. Que totes les germanes es comprometin a viure el document capitular 2022 amb fidelitat per fer fecunda la missió compartida i seguir estenent el Carisma segons les necessitats del poble de Déu.

Volem conèixer-te millor, explica’ns alguna cosa sobre tu: Com et definiries, o què voldries compartir amb tots nosaltres?

Em definiria així: Religiosa de Sant Josep de Girona, nascuda a l’Àfrica. Sóc de les primeres germanes del continent, per això, sento la responsabilitat i el deure de viure el Carisma rebut i de transmetre’l a les noves generacions.

0 Comments